Suspendarea disciplinară a calității de membru al OAMGMAMR

Pe durata suspendării calității de membru al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România se suspendă de drept toate obligațiile și drepturile ce decurg din calitatea de membru, inclusiv dreptul de a profesa.

Suspendarea disciplinară a calității de membru al OAMGMAMR poate interveni în următoarele situații:

  1. Prin hotărâre a Consiliului național al OAMGMAMR.
  2. Prin hotărâre a Consiliului județean, respectiv a Consiliului Municipiului București, în cazul nerealizării anuale a numărului minim de credite.
  3. Prin decizie a Biroului Consiliului județean, respectiv a Biroului Consiliului Municipiului București, în cazul membrilor care nu au plătit cotizația datorată pe o perioadă de 6 luni.
  4. Ca urmare a pronunțării unei hotărâri definitive a instanței judecătorești pentru săvârșirea unei infracțiuni legate de exercitarea profesiei.

Suspendarea calității de membru al OAMGMAMR în cazul membrilor care, în termen de 6 luni, nu au realizat numărul minim de credite pentru anul precedent, se face prin hotărâre a Consiliului județean/al municipiului București al OAMGMAMR, și încetează la data realizării numărului de credite restante.

Suspendarea calității de membru al OAMGMAMR în cazul membrilor care nu au plătit cotizația datorată pe o perioadă mai mare de 6 luni, se va face prin decizie emisă de Biroul Consiliului județean al OAMGMAMR, și încetează la data achitării cotizației restante.

Membrul OAMGMAMR suspendat disciplinar este obligat să depună certificatul de membru și avizul de liberă practică (dacă este cazul) în original la filiala OAMGMAMR al cărei membru este.

Pentru mai multe informații citește: Procedura de suspendare și de retragere a calității de membru al OAMGMAMR

Informații

imagine

Dragi colegi,

Asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali sunt expuși frecvent la diverși factori de stres, pentru care în regim obișnuit, au dezvoltat strategii de gestionare.

Cu toate acestea, situația de urgență, cauzată de răspândirea noului tip de coronavirus, accentuează nevoia de mobilizare pe termen lung a tuturor resurselor fizice si psihice, astfel încât strategiile obișnuite ale persoanei de a face față stresului profesional pot fi insuficiente.

De aceea Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala București, a decis organizarea și lansarea Serviciului de suport și consiliere psihologică telefonică și on line - Psiho Assist, începând cu data de 06.05.2020.

Citește mai mult...

Vreau să știu despre...


EMC

Politica privind datele personale