Cardul Profesional European

Pentru facilitarea liberei circulatii a asistentilor medicali generalisti pe teritoriul UE, Comisia Europeana, in baza Regulamentului 983/2015, a prevazut introducerea cardului profesional european (CPE), pentru asistentii medicali generalisti, incepand cu data de 18 ianuarie 2016.

Pentru obtinerea Cardului Profesional European persoanle interesate vor accesa adresa portalul Your Europe ("Europa Ta" - http://europa.eu/youreurope/citizens/work/professional-qualifications/european-professional-card/index_ro.htm) la care vor fi publicate toate documentele necesare care au fost notificate de autoritatile competente din fiecare Stat Membru (http://cnred.edu.ro/imipqnet/doku.php?id=asistenti_medicali_generalisti).

Documentele in format electronic vor fi incarcate in profilul virtual al solicitantului, dupa conectarea la interfata publica a IMI, printr-un cont de utilizator inregistrat prin platforma europeana a Comisiei Europene (ECAS - European Commission Authentification System).

La nivel national, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania este autoritatea competenta de emitere si, dupa caz, de eliberare a cardului profesional european pentru asistentii medicali generalisti romani, desemnata prin OUG nr. 144/2008 cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru a facilita depunerea cererilor de emitere a cardului, incepand cu data de 01 februarie 2016, OAMGMAMR, prin filialele sale, acorda consultanta si asistenta in intocmirea dosarului electronic CPE, de catre solicitanti.

Taxa de emitere a Cardului Profesional European de catre OAMGAMAMR este de 200 RON.

Taxa de 200 lei pentru elaborarea si emiterea cardului profesional se va achita in contul OAMGMAMR:
RO42 RZBR 0000 0600 1349 1173 deschis la Raiffeisen Bank - Agentia Ion Mihalache.

(Citeste si Hotararea Consiliului national al OAMGMAMR privind elaborarea si emiterea cardului profesional: Hotararea Nr. 8/17.03.2016 privind aprobarea taxei pentru elaborarea si emiterea cardului profesional european)

Persoanele care solicita sau au solicitat prin contul ECAS emiterea unui Card Profesional European sunt rugate sa nu achite taxa de emitere inainte de a primi solicitarea de plata din partea OAMGMAMR.