imagine

COMUNICAT DE PRESĂ: Creatorul Programului Global pentru Siguranța Pacientului, la București

"Fiecare dintre noi va fi într-o zi pacientul unui spital", spune Profesorul Didier Pittet, Creatorul Programului Global pentru Siguranța Pacientului "Clean care is safer care", campanie care salvează anual între 5 și 8 milioane de vieți în întreaga lume. "Let's the campaign be active in Romania", este mesajul Profesorului Pittet.

Pe 14 martie Pittet va vorbi la București, în cadrul Romanian Hand Hygiene Days 2018, despre ceea ce înseamnă cultura siguranței pentru un spital, despre calitate și despre standarde, despre lupta pentru prevenirea și pentru controlul infecțiilor intraspitalicești, despre cum pot fi salvate vieți.

În ultimii 20 de ani Didier Pittet a coordonat studii în epidemiologie și boli asociate infecțiilor nosocomiale, iar împreună cu echipa sa a creat "Modelul Geneva" - strategie multimodală, bazată pe educare, instruire, conștientizarea oportunităților în igiena mâinilor și feedback cu privire la modelele de comportament ale personalului medical.

Ideile lui Didier Pittet au la baza științele sociale, care permit înțelegerea factorilor ce influențează comportamentul tuturor celor care iși desfășoară activitatea într-un sistem medical. Metoda Geneva este foarte eficienta și determina o reducere a infecțiilor nosocomiale chiar si cu 50%.

Om de știință elvețian, epidemiolog și expert în prevenirea infecțiilor și în siguranța pacientului, Pittet conduce Departamentul de Prevenire a Infecțiilor și Centrul pentru Siguranța Pacienților din cadrul Spitalului Universitar din Geneva.

Predă la universități de pe mai multe continente, printre care Imperial College (Londra) și Hong Kong Polytechnic University School of Health Science (Hong-Kong). Didier Pittet a fost distins cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic de către Regina Marii Britanii.

Romanian Hand Hygiene Days 2018 va avea loc pe 14 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel și-l va avea ca invitat special pe Creatorul Programului Global pentru Siguranța Pacientului, Didier Pittet. Romanian Hand Hygiene Days este organizat de BORO PR & COMMUNICATION și face parte din seria proiectelor internaționale de comunicare pentru sănătate.

Parteneri Instituționali: Societatea pentru Prevenirea Infecțiilor din Marea Britanie - IPS, Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Societatea Română de Epidemiologie. Organizator științific al programului: Societatea Română de Microbiologie.
Mai multe despre eveniment pe www.spatiulmedical.ro/hhd

imagine

Dragi colegi,

Asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali sunt expuși frecvent la diverși factori de stres, pentru care în regim obișnuit, au dezvoltat strategii de gestionare.

Cu toate acestea, situația de urgență, cauzată de răspândirea noului tip de coronavirus, accentuează nevoia de mobilizare pe termen lung a tuturor resurselor fizice si psihice, astfel încât strategiile obișnuite ale persoanei de a face față stresului profesional pot fi insuficiente.

De aceea Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala București, a decis organizarea și lansarea Serviciului de suport și consiliere psihologică telefonică și on line - Psiho Assist, începând cu data de 06.05.2020.

Citește mai mult...

Vreau să știu despre...


EMC

Politica privind datele personale