COMUNICAT DE PRESA Creatorul Programului Global pentru Siguranta Pacientului, la Bucuresti"Fiecare dintre noi va fi intr-o zi pacientul unui spital", spune Profesorul Didier Pittet, Creatorul Programului Global pentru Siguranta Pacientului "Clean care is safer care", campanie care salveaza anual intre 5 si 8 milioane de vieti in intreaga lume. "Let's the campaign be active in Romania", este mesajul Profesorului Pittet.


Pe 14 martie Pittet va vorbi la Bucuresti, in cadrul Romanian Hand Hygiene Days 2018, despre ceea ce inseamna cultura sigurantei pentru un spital, despre calitate si despre standarde, despre lupta pentru prevenirea si pentru controlul infectiilor intraspitalicesti, despre cum pot fi salvate vieti.

In ultimii 20 de ani Didier Pittet a coordonat studii in epidemiologie si boli asociate infectiilor nosocomiale, iar impreuna cu echipa sa a creat "Modelul Geneva" - strategie multimodala, bazata pe educare, instruire, constientizarea oportunitatilor in igiena mainilor si feedback cu privire la modelele de comportament ale personalului medical.


Ideile lui Didier Pittet au la baza stiintele sociale, care permit intelegerea factorilor ce influenteaza comportamentul tuturor celor care isi desfasoara activitatea intr-un sistem medical. Metoda Geneva este foarte eficienta si determina o reducere a infectiilor nosocomiale chiar si cu 50%.

Om de stiinta elvetian, epidemiolog si expert in prevenirea infectiilor si in siguranta pacientului, Pittet conduce Departamentul de Prevenire a Infectiilor si Centrul pentru Siguranta Pacientilor din cadrul Spitalului Universitar din Geneva.


Preda la universitati de pe mai multe continente, printre care Imperial College (Londra) si Hong Kong Polytechnic University School of Health Science (Hong-Kong). Didier Pittet a fost distins cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic de catre Regina Marii Britanii.Romanian Hand Hygiene Days 2018 va avea loc pe 14 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel si-l va avea ca invitat special pe Creatorul Programului Global pentru Siguranta Pacientului, Didier Pittet. Romanian Hand Hygiene Days este organizat de BORO PR & COMMUNICATION si face parte din seria proiectelor internationale de comunicare pentru sanatate.


Parteneri Institutionali: Societatea pentru Prevenirea Infectiiilor din Marea Britanie - IPS, Colegiul Medicilor din Romania, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, Societatea Romana de Epidemiologie. Organizator stiintific al programului: Societatea Romana de Microbiologie. Mai multe despre eveniment pe www.spatiulmedical.ro/hhd