Proiectul "Acces la formare profesionala continua pentru angajatii din sectorul sanitar - PROSANIT"
Proiectul vizeaza cresterea accesului la formare profesionala continua, prin calificarea completa a 750 de angajati din domeniul sanitar din 6 regiuni de dezvoltare.
Acesta vizeaza obtinerea unor beneficii pentru grupul tinta, pe termen lung, atat prin diversificarea calificarilor detinute de 750 de angajati, fapt ce le ofera o mobilitate sporita pe piata muncii, precum si o posibila forma de venit suplimentar, cat si prin efectul pozitiv si valoarea adaugata date de posibilitatea angajatilor din acest domeniu de a fi consiliati din punct de vedere al traseului profesional. Angajatii din grupul tinta vor fi motivati sa participe activ pe piata muncii, noile calificari obtinute oferindu-le si noi oportunitati de ocupare. In plus, programul de formare dezvoltat in cadrul proiectului va fi livrat, pe viitor si altor angajati din domeniu, participand la imbunatatirea performantelor profesionale ale acestora si la cresterea calitatii serviciilor medicale.

In cadrul proiectului se urmareste a se realiza promovarea beneficiilor formarii profesionale continue, prin orientarea profesionala si informarea a 750 de angajati din sectorul sanitar din 6 regiuni de dezvoltare (Sud Vest Oltenia, Bucuresti-Ilfov, Sud-Est, Sud, Vest, Nord Vest) cat si cresterea participarii la programe de formare profesionala continua prin dezvoltarea unui program de formare, in domeniul sanitar si derularea a 3 programe de calificare in acest domeniu, pentru 750 de angajati.

Principalele activitati din cadrul proiectului se refera la:
- realizarea de sesiuni de orientare si consiliere profesionala pentru 750 de angajati din sectorul sanitar,
- dezvoltarea si autorizarea a unui program de formare
- derularea a trei programe de formare in vederea calificarii pentru 750 de angajati in sistemul sanitar din cele 6 regiuni de dezvoltare (Sud Vest Oltenia, Bucuresti-Ilfov, Sud-Est, Sud, Vest, Nord Vest).

Proiectul va debuta prin selectarea unui numar de 750 de persoane, angajate in sistemul sanitar, care vor fi consiliate din punct de vedere al traseului profesional si vor participa la cursuri de formare profesionala continua, specifice sectorului medical.

Angajatii participanti la activitatile proiectului vor fi selectati din unitatile medicale din cele 6 regiuni, prin intermediul filialelor OAMGMAMR. Beneficiarul impreuna cu partenerul vor organiza un numar de 6 conferinte regionale, la care vor fi invitate persoane din grupul tinta, persoane din cadrul unitatilor medicale, persoane din mass media si persoane cu functii de conducere din sistemul sanitar.

In cadrul proiectului vor fi organizate de asemenea 2 conferinte de presa, de deschidere si de inchidere pentru a putea face cunoscute activitatile din cadrul proiectului si rezultatele proiectului.

In cadrul conferintelor vor fi promovate beneficiile participarii grupului tinta la cursurile de calificare baby sitter, ingrijitoare batrani la domiciliu si ingrijitoare bolnavi la domiciliu cat si in cadrul activitatilor de orientare si consiliere profesionala.

In cadrul activitatii de orientare si consiliere profesionala din cadrul proiectului se va urmari ca persoanele participante sa isi dezvolte si sa-si imbunatateasca abilitatile personale, pentru a stabili, a implementa, a urmari obiectivele in cariera, pe termen scurt si lung.
Membrii partenerului vor elabora materiale de marketing personal (CV european, scrisoare de intentie) pentru o mai buna exemplificare a celor prezentate in cadrul activitatilor de orientare si consiliere.

Unul aspect important in cadrul acestui proiect se refera la dezvoltarea si autorizarea de catre OAMGMAMR a programului de calificare "Ingrijitoare batrani la domiciliu", cod nomenclator 5133.2.1, calificare de nivel 2, cu o durata de 720 ore.

In cadrul proiectului angajatii din sectorul sanitar vor urma programe de formare profesionala ce vor viza calificarea in urmatoarele domenii:
- baby-sitter(cod NC 5133.1.1, calificare nivel 1, 360 de ore) - 300 de persoane
- ingrijitoare batrani la domiciliu(cod NC 5133.1.2, calificare nivel 1, 360 de ore) - 300 de persoane
- ingrijitoare bolnavi la domiciliu (cod NC 5133.2.1, calificare nivel 2, 720 de ore) - 150 de persoane
Angajatii vor fi impartiti pe cele trei tipuri de calificari in functie de rezultatele sesiunilor de orientare si consiliere profesionala, aspiratiile profesionale proprii, de aptitudinile detinute si de cursurile la care au mai participat anterior.

In urma evaluarii finale minim 85% dintre cei 750 de angajati vor primi certificate de calificare ANC la finalizarea cursului reprezentand un numar minim 638 de participanti ce vor fi certificati cu diplome de absolvire a programului de formare, recunoscute la nivel national si european.

Pentru toate persoanele certificate la finalizarea cursurilor se va oferi in cadrul proiectului o subventie in valoare de 1080 lei de pers. pentru calificarile nivel 1 si 2880 lei de pers.pentru calificarile nivel 2.

Subventia se va acorda o singura data, la finalizarea cursului si va fi conditionata de participarea persoanelor la orele de curs de teorie si practica in afara orelor de program (verificata in baza listelor de prezenta) cat si de promovarea examenului aferent si obtinerea certificatului de calificare.

Pe toata durata implementarii proiectului vor fi asigurate activitatile de informare si publicitate astfel incat in permanenta persoanele interesate de proiect sa cunoasca evolutia acestuia, modul prin care pot participa la activitatile din cadrul proiectului, precum si rezultatele obtinute.

Pentru mai multe informatii referitoare la modalitatea de inscriere in cadrul proiectului cat si conditiile de eligibilitate puteti contacta presedintele de filiala din judetul dumneavoastra sau puteti accesa site-ul www.oamr.ro sectiunea Proiecte FSE cat si la adresa de e-mail oammromania@gmail.com.


Documente proiect PROSANIT:

Metodologie de selectie a grupului tinta
Anexa 1 - Formular grup tinta
Anexa 2 - Declaratie pe propria raspundere
Anexa 3 - Declaratie Presedinte filiala
Anexa 4 - Centralizator grup tinta
Criterii de selectie a participantului
Registru grup tinta